Troch mužov obvinili z drogovej trestnej činnosti

29.03.2012 Svidník

Giraltovce/Prešov 29. marca (TASR) - Pri dvoch policajných akciách zameraných na drogovú trestnú činnosť v okrese Svidník polícia zaistila niekoľko osôb, z ktorých tri obvinili.
Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik dnes informoval, že akcie na základe predchádzajúcich operatívnych informácií realizovali svidnícki policajti v spolupráci s protidrogovým oddelením Úradu boja proti organizovanej kriminalite a prešovským pohotovostným policajným útvarom.
"Podozrivé osoby si zadovažovali omamné a psychotropné látky, ktoré následne predávali v meste Giraltovce rôznym vopred dohodnutým záujemcom," spresnil hovorca.
Doplnil, že krátko po 15. hodine policajti pri motoreste Čepcov zastavili osobné auto s trojčlennou posádkou, pričom vo vozidle našli plastovú nádobu, v ktorej bol 100 g rastliny konope. Následne boli všetky osoby zadržané a predvedené na policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov vyšetrovateľ dvoch z nich prepustil a jedna osoba bola obvinená.
Hovorca doplnil, že vzápätí vykonala polícia akciu v jednej z firiem v Giraltovciach. V skrini kancelárie policajti našli rastliny konope zabalené v igelitovom vrecúšku.
"Policajti zadržali a predviedli štyri osoby, z ktorých dve boli po vykonaní potrebných úkonov vyšetrovateľom prepustené a dve osoby vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," uzavrel Džobanik.
 

Vyberte región